Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΕΞΩ ΤΩΡΑ

Οτι γίνεται στην Ελλάδα είναι η εξέλιξη του εγκληματικού νεοφιλελεύθερου δόγματος όπως το ευαγγελίστηκε το πειραγμένο μυαλό του Μίλτον Φρίντμαν και υποστηρίχθηκε σταδιακά από το αμερικανικό και διεθνές κεφάλαιο σαν απάντηση στα διαρκώς αυξανόμενα λαϊκά δικαιώματα. Αυτά ασφαλώς τα ξέρετε οι περισσότεροι από εσάς. Αυτήν τη στιγμή η δράση έχει στην Ελλάδα όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του νεοφιλελεύθερου οικονομικού κινήματος, μετεξέλιξη, τόσο σε σκέψη όσο και σε πρακτικές εφαρμογής της χιτλερικής ιδεολογίας. Διαφορά του ότι στην Ελλάδα ενορχηστρώθηκε όχι μέσα από μια δικτατορία αλλά μέσα από την ίδια την διεφθαρμένη δημοκρατία που συνωμότησε κατά του ίδιου της του λαού. Οι εξελίξεις των γεγονότων θα είναι δραματικές αν ο λαός δεν αποκόψει τώρα το κεφάλι του φιδιού. Σύντομα αυτό το φίδι θα πετάξει και άλλα παρακλάδια όπως ακριβώς έγινε σε ξένες χώρες.

Άνθρωποι όπως ο Νόαμ Τσόμσκυ και δεκάδες άλλοι όπως η Ναόμυ Κλάιν σήμερα, μίλησαν και περιέγραψαν αυτή τη κατάσταση και την εξέλιξη της σε χώρες του τρίτου κόσμου και της λατινικής Αμερικής όσο εμείς και άλλες δυτικές χώρες ήμασταν καλοβολεμένες. (εννοώ την μεσαία τάξη). Τώρα ήρθε η σειρά του δυτικού ημισφαιρίου (αφού μολύνθηκε με τις φασιστικές ιδέες περί ελεύθερης αγοράς)με πρώτη τη χώρα μας, άνδρο διαφθοράς και κρατικής- κομματικής ακολασίας. Αυτή η διαφθορά, εδραιωμένη τώρα πια στην εξουσία, σιγά σιγά θα μεταλλάσσεται σε βία, βία κρατική και παρακρατική. Τα σημάδια είναι σαφή. Από τους οργανωμένους κουκουλοφόρους μέχρι την φρασεολογία και την υπόθαλψη ακραίων ρατσιστικών κομμάτων από τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Το επίπεδο διαβίωσης θα πέσει δραματικά μέσα από την αναμονή και τις υποσχέσεις καλύτερων ημερών. Το οποιοδήποτε αυτοοριζόμενο (αυταρχικό και χωρίς νομιμοποίηση όπως οι λεγόμενες ουρανοκατέβατες επιτροπές σοφών) η και με εκλογικά παιχνίδια κατά το δοκούν (νόμους που προωθούν την κυβέρνηση μειοψηφιών), εφαρμόζοντας τα δόγματα της σχολής του Σικάγου θα περάσουν σε μεθόδους πλήρους εκτροπής του πολιτεύματος γιατί αυτός θα είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της διογκούμενης αγανάκτησης και του ξεκληρίσματος ολόκληρου του σώματος της μεσαίας τάξης. Η βία, εκτός από τις κάποιες περιπτώσεις στυγνής επίδειξης δύναμης του καθεστώτος (ώστε να πάρει ο λαός το μήνυμα) θα είναι κρυφή και ατεκμηρίωτη με εξαφανίσεις ανθρώπων σύμφωνα με τα δόγματα και τις νέες διατάξεις διεθνούς αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Οι αντιρρησίες θα στιγματίζονται και θα διώκονται με συνοπτικές διαδικασίες ως τρομοκράτες. Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του Internet, τα κινητά και οι κάμερες θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της αντίδρασης της μεσαίας τάξης που θα συμπιέζεται σταδιακά και με τεχνικές σοκ κάτω από τα επίπεδα της φτώχειας.

Το επόμενο οικονομικό σοκ θα είναι ισχυρότερο από το παρόν. Το δόγμα με την βοήθεια της κυρίαρχης ελληνικής αρπακτικής ελίτ που το στηρίζει θα προχωρήσει σταδιακά σύμφωνα με το σχέδιο του, πάνω δηλαδή στις βασικές, δεδηλωμένες θέσεις του που είναι :
α) η ιδιωτικοποίηση όλου του δημόσιου πλούτου και των επιχειρήσεων (ορυκτός πλούτος, δημόσιες επιχειρήσεις, ποτάμια-βουνά-λίμνες-παραλίες, σχολεία, υγεία, μέχρι ακόμα και τα νεκροταφεία)
β) κατάργηση όλων των κοινωνικών παροχών ως επιζήμιων και μη αποδοτικών για το κράτος
γ)ελευθερία στην διακίνηση κεφαλαίων και στον καθορισμό των τιμών.

Μπορεί πολύ εύκολα και με ελάχιστες οικονομικές γνώσεις να μεταφράσει κανείς το παραπάνω δόγμα σαν την επιβολή της ελίτ πάνω στους αδυνάτους παίρνοντας πίσω όλα τα κοινωνικά δικαιώματα που εδραιώθηκαν μετά το newdeal στην Αμερική και τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο στην Ευρώπη. Φερ' ειπείν ενώ ο πλούτος αυξήθηκε δραματικά από το 70-80 και μετά τα κοινωνικά δικαιώματα δέχονται μια συνεχόμενη συρρίκνωση με αστείες δικαιολογίες, ας πούμε με την άνοδο της ηλικίας θνησιμότητας.

Μόλις ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της χώρας σε ξένους επιχειρηματικούς ομίλους και τράπεζες, το κράτος όντας σε χειρότερη μοίρα από την σημερινή, θα καταργήσει πλήρως τον κόσμο που ξέραμε εφαρμόζοντας τα αρπακτικά του σχέδια. Η οικονομία θα επιστρέψει στην λίθινη εποχή και όλος ο πραγματικός πλούτος, οι υλικές πηγές, θα ανήκουν σε λίγους. Ο καπιταλισμός πέρασε στην νέα του φάση. Δεν μας χρειάζονται τόσο ως καταναλωτές, με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές να περνάνε σε ελάχιστα χέρια μέσα σε ένα νέο παιχνίδι ανταγωνισμού και διεθνής σύγκρουσης του κεφαλαίου. Αυτοί που κρατάνε σήμερα τα πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ θα είναι από τους κερδισμένους.

Για να βγούμε απ΄αυτήν την πλήρη και ολοκληρωτική καταστροφή μας, την δική μας και των παιδιών μας, πρέπει να αντιδράσουμε τώρα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι άρχισε ένας πόλεμος εναντίων μας, εναντίων της γυναίκας μας, των φίλων μας, των παιδιών μας. Ας σταματήσουμε αυτή τη "μηχανή" που δουλεύει τώρα. Ας βγούμε στους δρόμους τώρα. Η ιστορία δεν θα μας περιμένει και η λερναία ύδρα θα γεννήσει νέα κεφάλια. Ας κάνουμε το καλύτερο τώρα γιατί τα χειρότερα έπονται. Και θα έρθουν αγριεμένα μέσα στο σπίτι μας.

Έξω στους δρόμους τώρα. Η ζωή είναι δική μας, δεν την χρωστάμε σε κανένα. Σας εκλιπαρώ.

Κ.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/06/2011
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΘΗΒΑΣ
ΩΡΑ 21:00

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΜΕ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ
ΑΝΤΩΝΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΘΗΒΑΣ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ, ΜΗΧΑΝΕΣ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 22/06/2011

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

1. ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ

2. ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ 1
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΩΡΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ. ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΣΤΙΣ 21:30 ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ 60 - 75 ΛΕΠΤΑ.

ΘΕΜΑ 2
Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ, ΜΕ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 26/06 ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΩΣΗ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 28/06, ΠΙΘΑΝΗ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ.

ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΜΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΚΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ.

Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΔΙΕΞΑΧΘΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ, ΜΕ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΑΦΙΣΟΚΟΛΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ:

- ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ
- Η ΨΗΦΟΣ ΣΑΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ
- ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΜΕ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΗΔΕΙΑ
- ΟΧΙ – ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ, ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ
- Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ
- ΕΜΕΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ, ΕΣΕΙΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ
- ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ = ΠΡΟΔΟΣΙΑ
- ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΤΕ, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ


ΕΠΙΣΗΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΡΟΣ ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗΣ 21/06/2011

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

1. ΠΑΖΑΡΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

2. ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ 1
ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΑΥΤΟ. ΔΕΝ ΤΕΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΑΘΩΣ ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.

ΘΕΜΑ 2
ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΕΝΙΚΑ. ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ (ΠΧ ΣΤΑΝΤ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ, ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΚΛΠ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΟΥ ΤΕΧΝΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ.

ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Φωτογραφίες από τη σημερινή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο






Η ΥΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ...ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ


Αλβανός εργάτης, χρόνια στην Ελλάδα, ανασφάλιστος και άνεργος εδώ και μήνες χωρίς κανένα εισόδημα πια και ζώντας σε ακραία φτώχεια, παθαίνει ένα ατύχημα. Με έγκαυμα 3ου βαθμού σ΄ένα δάχτυλο του  δεξιού του χεριού από επαφή με το ρεύμα, απευθύνεται σε επαρχιακό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, όπου και του τις παρέχουν, αλλά τον πληροφορούν ότι δεν μπορούν να τον νοσηλεύσουν αν τυχόν επιδεινωθεί.
Ο ασθενής ταξιδεύει σε πιο μεγάλη πόλη για να βρει βοήθεια και προσεγγίζει μια Μη  Κυβερνητική Οργάνωση, που τον παραπέμπει σε τριτοβάθμιο νοσοκομείο με ένα ιατρικό σημείωμα για την αρμόζουσα χειρουργική αντιμετώπιση, αφού το άκρο πια φλεγμαίνει.
Το τριτοβάθμιο του απαντά ότι δεν μπορεί να τον νοσηλεύσει (μια και με τις τελευταίες εγκυκλίους απαγορεύεται η εισαγωγή ανασφάλιστων) και τον συμβουλεύει να γυρίσει στην πατρίδα του για να γιατρευτεί…

Το τραυματισμένο δάχτυλο αρχίζει να νεκρώνεται και πια σε γαγγραινώδη κατάσταση ο άρρωστος ξανααπευθύνεται στο ΕΣΥ (σε Κέντρο Υγείας αυτή τη φορά) απελπισμένος.
Εκεί ο εφημερεύων γιατρός διαγιγνώσκει μια σηπτική εστία στο χέρι με γάγγραινα του ενός δακτύλου και επέκταση της φλεγμονής στα παρακείμενα, οπότε κρίνει ότι πλέον υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή του και κινητοποιεί όσους γιατρούς γνωρίζει μαζί με τον διοικητικό μηχανισμό για να εισαχθεί επιτέλους σε άλλο τριτοβάθμιο νοσοκομείο.
Κι αφού ο άρρωστος μας νοσηλεύεται, την επομένη οι υπηρεσίες απαιτούν να τους δώσει προκαταβολή για να προγραμματιστεί το χειρουργείο… έχοντας χάσει πια κάθε κουράγιο, ζητάει από έναν παπά να τον βοηθήσει, δίνει 260 ευρώ και οδηγείται για ακρωτηριασμό.
Τέλος καλό όλα καλά, μπορεί να έχασε ένα δάχτυλο αλλά τουλάχιστον σώθηκε απ΄τη σηψαιμία.

 Πριν μόλις  ένα χρόνο τίποτα απ΄όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί, γιατί απλούστατα θα είχε αντιμετωπιστεί έγκαιρα και δωρεάν από την πρώτη του επίσκεψη στο σύστημα υγείας.
Οπότε αυτό το χαμένο δάχτυλο είναι μια ακόμη επιτυχία, που χρεώνεται εξ΄ολοκλήρου στον κ.Λοβέρδο, ακούραστο μαχητή εναντίον της διαφθοράς, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα κάλεσε τους ευρωπαίους ομολόγους του να δημιουργήσουν και μια Υγειονομική FRONTEX, γιατί κινδυνεύουμε από τους πρόσφυγες.
 ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ κ.ΥΠΟΥΡΓΕ !! και εις ανώτερα.
Μετά τιμής,
Χριστίνα Κυδώνα,
Γιατρός του εναπομείναντος ΕΣΥ
Πηγή: http://www.alterthess.gr/

*** Για τη Μεταφορά : Λιάσκος Αλέξης
"και μη βιαστούν κάποιοι...να προτρέξουν στο γνωστό ότι <<μα καλά οι αλλοδαποί ανασφάλιστοι δεν επιβαρύνουν υπέρμετρα το Δημόσιο σύστημα υγείας χωρίς να καταβάλλουν εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία;>> H σχετική εγκύκλιος αναφέρεται σε "ανασφάλιστους" γενικώς...ας σκεφτούμε σε καιρούς έκρηξης της ανεργίας όσοι από εμάς μπορεί να βρεθούμε σε παρόμοια θέση"

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011


Ολοι Ρε (ν) μαζί τα φάγαμε

Στο Βαν Ρόμπα(ι) μαζί γίναμε

Στο Μπαρ-όζο (ν) μαζί αφήσαμε

Τι Σόι – Μπλέ οπαδοί είμαστε ! …

Πόσο Γι(ου)άνγκερ νιώθουμε ;

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ;;;

Είναι ……. απολιτικό ή δεν είναι ;
Έχουν ….. αρχηγούς ή δεν έχουν;
Έχουν ……πολιτική ατζέντα ή δεν έχουν ;
Θα φάνε καπέλωμα από τα κόμματα ή όχι ;
Προτείνουν ολοκληρωμένη λύση ; Και αν όχι , γιατί;
Λες  και η αγανάκτηση έχει χρώμα !
Λες και η ανεργία έχει απόχρωση !
Λες και η πίκρα  έχει κομματική ταυτότητα !
Λες και όλος αυτός ο κόσμος πρέπει να είναι κι αν δεν είναι , να γίνει «ικανός» να βρει την λύση !
Τη λύση στα κλεμμένα , στα «φαγωμένα», τα βολεμένα , τα δανεικά κι αγύριστα !
Λες και το θύμα πρέπει να μάθει να απολογείται για τον φόνο και να βρίσκει τη λύση του «μυστηρίου»

Δεν είμαστε πολιτικοί για να βρούμε λύση , βρίσκουμε και δείχνουμε όμως τους ενόχους , αυτούς που μας έριξαν στην ανυποληψία σαν λαό και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να καταδικαστούν !!
Δεν είναι όλοι ίδιοι μας λένε !
Το ξέρουμε πως δεν είστε όλοι ίδιοι σας απαντάμε !!
Εσείς λοιπόν που δεν είστε ίδιοι με τους άλλους καταδικάστε , φυλακίστε αυτούς που ….. είναι «ίδιοι» !!
Μας την «πέφτουν» γιατί αρχίζουμε να γινόμαστε πολλοί , γιατί σιχτιρίζουμε πολύ, γιατί λέμε την αλήθεια που φοβούνται να ακούσουν !
Μας την «πέφτουν» οι στημένοι ακόμη και στην αμυδρή υποψία να χαθεί ο έλεγχος και να αλλάξει το σκηνικό !

Στην αρχή μας την «πέσανε» …… κολακευτικά , γιατί τάχα είμαστε πολλοί και χωρίς «καπέλα» !
Χωρίς «καπέλα» σημαίνει χωρίς έλεγχο ή για να κυριολεκτούμε , χωρίς «προοπτική και προδιαγραφές» ελέγχου !
Εδώ είναι το μεγάλο κόλπο : Ο έλεγχος, το «στήσιμο» , η χειραγώγηση του κινήματος, ο ευνουχισμός του κινήματος και η απογοήτευση που ακολουθεί !
Η βασική ιδιότητα και ιδιαιτερότητα του στημένου είναι η χειραγώγηση !
Το κίνημα έχει σταθερό στόχο και παίρνει μέρος σε μία πρωτόγνωρη παράσταση, παίζοντας βασικό ρόλο !

Αυτό έχει αρχίσει να μην αρέσει και να προκαλεί !

Ζητούν από τον κόσμο στους δρόμους και τις πλατείες να βάλει …. στόχους και να προβάλει λύσεις !
Να γίνει δηλαδή συνένοχος και μετά να εναποθέσει τις νέες ελπίδες του σε νέους μεσσίες !
Και αν αρνηθούν , αν δεν γίνουν συνένοχοι τότε να σπιλωθούν , να ενοχοποιηθούν, να στιγματισθούν και να εκλείψουν !
Όχι όμως γι αυτό που είναι ούτε γι αυτό που λένε ,αλλά γι αυτό το …. «ύποπτο», το αναπόδεικτο, το πονηρό και το υπονοούμενο !
« Ή μαζί μας σε νέα μνημόνια , ή στο ανάθεμα της ιστορίας κι εσείς και οι φωνές σας και οι μουσικές σας» !!

Αυτά ψιθυρίζουν οι κονδυλοφόροι και οι μεσίτες της ζωής και των ονείρων μας , οι καρεκλοκένταυροι , οι νταβατζήδες των ψυχών μας , οι βιαστές του μέλλοντος των παιδιών μας !


Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ



Η υποβάθμιση της πόλης και της περιοχής οφείλεται στις πολιτικές των μνημονίων που περικόπτουν κοινωνικές δαπάνες και έχουν επίπτωση σε όλες τις περιοχές της χώρας.

Η εμμονή στην αντίληψη ότι δήθεν υπάρχει σχέδιο υποβάθμισης της Θήβας δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αποπροσανατολίζει από την πραγματική διάσταση του προβλήματος.

Η πραγματικότητα είναι ότι στα πλαίσια της σκληρής αντιλαϊκής λαίλαπας των μνημονίων κυβέρνησης και τρόικας, οι κοινωνικές δαπάνες αντί να διατίθενται στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, οδηγούνται προς την  εξυπηρέτηση των δανειστών-τοκογλύφων.

Εμείς ζητάμε μαζί με όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, σε κάθε πόλη, σε κάθε περιοχή να μπορούν να εξυπηρετούνται οι άνθρωποι όταν αναζητούν παροχές υγείας, παιδείας κλπ. Ζητάμε να μην πληρωθούν οι δανειστές σε βάρος των κοινωνικών αναγκών. Ζητάμε να έχουν προτεραιότητα οι άνθρωποι και όχι τα κέρδη των δανειστών.

Γι΄ αυτό το λόγο καλούμε όλους τους πολίτες, τους φορείς αλλά και τον Δήμο Θηβαίων να παλέψουν μαζί μας για να ανατραπούν τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, γιατί αυτά είναι που προκαλούν την υποβάθμιση του Νοσοκομείου και των Δημοσίων υπηρεσιών της πόλης μας, αλλά και των άλλων πόλεων της χώρας.  

Με αυτό το πλαίσιο συμμετέχουμε στην κινητοποίηση του Δήμου Θηβαίων και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στην καθημερινή Λαϊκή Συνέλευση (21:00) στην πλατεία της Θήβας. 


ΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΘΗΒΑΣ  17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ

Δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία να μιλάμε όλοι για την ακριβή σημασία του μνημονίου ή για το τι άρθρα περιλαμβάνει το μεσοπρόθεσμο, ή για άλλους περίεργους αριθμούς. Εγώ απλά θα ήθελα να μεταφέρω τα αισθήματα όλων αυτών που βρίσκονται στην πλατεία εδώ και 20 plus μέρες. 
 Άλλοι έχουν παρατήσει τις δουλειές τους, οι δουλειές έχουν παρατήσει άλλους και όμως κάθε μέρα ήμαστε εδώ ενωμένοι και οι δύο και συμπάσχουμε για τον διπλανό μας. Όλοι υπό την σκέπη του μνημονίου και με ότι αυτό συνοδεύετε , έχουμε ο κάθε ένας το δικό του Γολγοθά.

Κάποιοι άνθρωποι αυτές τις μέρες έμαθαν πράγματα που είτε είχαν ξεχάσει από τον καιρό τις μεταπολίτευσης είτε που τα γνωρίζουν για πρώτη φορά. Μαζί βρεθήκαμε για να πολεμήσουμε τον κοινό εχθρό, που μας παρουσιάζετε σαν ένας κοινός, αθώος και έντιμος πολίτης, που μας ζητά τη συναίνεση μας και την υποστήριξη μας, για να κάνουμε τι όμως; Απλά να «αυτοκτονήσουμε»; Και όμως κάποιοι, χιλιάδες βασικά έχουν κλείσει τα αυτιά τους, όπως και ο Οδυσσέας στης σειρήνες και δεν πιστεύουν πια, δεν θέλουν να πιστέψουν και να πουλήσουν τους εαυτούς τους.

Αυτοί είμαστε εμείς, οι Αγανακτισμένοι. Άνθρωποι απλοί, που πολεμάνε καθημερινά, για τον πλησίον τους αλλά και με τον πλησίον τους. Αυτή τη στιγμή, όλοι εσείς που μας ακούτε ή μας διαβάζετε, ή κάτι ακούτε να λένε άλλοι για εμάς, άνεργοι ή μελλοντικά άνεργοι σας προσκαλούμε, ΕΛΑΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. Για όλους ισχύει το «εκεί που είσαι ήμουνα και εκεί που είμαι θα έρθεις» μην ακούτε τις υποσχέσεις τους, μας κορόιδεψαν και θα το ξανακάνουν, απλά για ένα κομμάτι «ψωμί». Με λένε Γιάννη, δουλεύω προς το παρόν ως αναπληρωτής καθηγητής. Παλεύω για το μέλλον μου και το μέλλον του συμπολίτη μου.  

Και ναι

 ΕΧΩ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΕΙ. ΔΕΝ ΖΗΤΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. ΖΗΤΩ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ.    

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ - ΑΓΝΩΣΤΟΙ


Μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας των πολιτών της Θήβας

Πολίτες από ολες τις κοινωνικές ομάδες και κόμματα συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία των Αγανακτισμένων της Θήβας σήμερα το πρωί με παλμό και συνθήμτα.

Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία, διαμέσου του πεζόδρομου, την οδό δίρκης, πελοπίδου, αντιγόνης και πάλι μέσω του πεζόδρομου κατέληξε στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ολη η Ελλάδα σήμερα είναι στους δρόμους και αναμένονται ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.



Χρησιμοποιήθηκαν  πηγές απο το :  http://exeisminima.gr

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Απεργιακή Συγκέντρωση στη πλατεία της Θήβας

Με πρωτοβουλία της συνέλευσης των Αγανακτισμένων της  πλατείας Θήβας θα γίνει αύριο Τετάρτη 15/6 στις 11:30 πμ απεργιακή συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορεία στους δρόμους της πόλης.



Mία από τις ποιο σημαντικές απεργιακές συγκεντρώσεις. Άνθρωποι χωρίς καμία κομματική καθοδήγηση, απλά αγανακτισμένοι, που διεκδικούν τα αυτονόητα. ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Αυτή τη φορά δεν είναι κάτι που αφορά μια ομάδα ανθρώπων, αφορά τους πάντες. Αύριο Τετάρτη στις 11:30 θα πρέπει όλοι οι Θηβαίοι πολίτες να συγκεντρωθούν στην πλατεία μαζί με τους αγανακτισμένους και να δηλώσουν την ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ τους.Aυτή τη φορά είναι μια ευκαιρία να αποδείξουμε ότι ο λαός είναι αυτός που διοικεί και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με τι μαζικότητα. Μην αφήσουμε την ευκαιρία να περάσει από μπροστά μας για ακόμα μια φορά.


Δεν χρωστάμε-Δεν Πουλαμε- Δεν πληρώνουμε

ΚΑΛΟΥΜΕ όλους τους εργαζόμενους-ανέργους-ελ. επαγγελματίες-συνταξιούχους


Χρησιμοποιήθηκε κείμενο απο την πηγή:http://exeisminima.gr/blog

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΘΗΒΑΣ


ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ:μια ολόκληρη ανθρωπότητα αλυσοδεμένη
απο τα διάφορα ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ.
ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ:δήθεν της προόδου,στραγγαλίζουν την ανθρωπινή προσωπικότητα,μας μεταμορφώνουν σε θλιβερά
τηλεκατευθυνόμενα ρομπότ.


ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ:δήθεν της ειρήνης,οι εξοπλισμοί πάνε σύννεφο-
πάνω απο 500 δισεκατομμύρια δολάρια ξοδεύονται
κάθε χρόνο για όπλα, σε δραχμές είναι ένα δισεκατομμύριο τριακόσια εκατομμύρια την ήμερα.


ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ:δήθεν της ελευθερίας,
οι ένοχοι ηγέτες μας περνάνε χειροπέδες,
τυραννικά καθεστώτα σε πολλές γωνίες της Γης,κάτεργα,εξορίες,
ομαδικοί τάφοι εκτελεσθέντων μόνο για τις ιδέες τους.


ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ:δήθεν της δημοκρατίας,αν τολμήσεις να έχεις διαφορετική γνώμη απο την εξουσία,σου αφαιρούν το λόγο και την προσωπική σου ελευθεριά,αν τολμήσεις να βγεις απο το μαντρί σε τρώει ο λύκος.


ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ:δήθεν της κοινωνικής δικαιοσύνης,ο κοινωνικός αποκλεισμός θριαμβεύει,εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρωπινά πλάσματα πεθαίνουν απο τη πεινά και την έλλειψη περίθαλψης όχι μόνο στις αναπτυσσόμενες χώρες άλλα και στην Ευρώπη και στην Αμερική,φτώχεια,στερημένη μίζερη ζωή,ρατσισμός,ανεργία και αυτοκτονίες άνεργων.


ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ:πρέπει επιτελούς να λήξει αυτή η τραγική φάρσα.


ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ:δεν πάει άλλο,φτάνει πια,η απο την ίδια τη φύση της ελεύθερη ανθρωπινή προσωπικότητα πρέπει να σπάσει τα δεσμά των
ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ.


ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ:δίνουμε σήμερα το σύνθημα της ασταμάτητης,της απροσκύνητης  μάχης εναντίον όλων των ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ.

Αντώνης Σαμαράκης

Φωτογραφίες απο Σύνταγμα και γελοιογραφίες!












Φωτογραφίες και video απο την συναύλια των Αγανακτισμένων το Σάββατο (11/06/2011)








 



Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Συνέλευση Παρασκευής (10/06/2011)

ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:

1. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗ ΣΠΕΣΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚΣ

2. ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 15/06/2011.

3. ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

4. ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΗΜΕΡΟΥ (ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ)

5. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ 1
ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΛΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΝΟ ΘΕΩΡΗΘΗΚΕ ΘΕΤΙΚΗ.


ΘΕΜΑ 2
ΥΠΗΡΞΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ:

- ΝΑ ΦΤΙΑΧΤΕΙ ΠΑΝΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.

- ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΟΙ ΣΟΒΑΡΟΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΗΧΗΡΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΗ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ. 

- Η ΑΘΗΝΑ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΕΚΕΙ, ΟΣΟ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

- ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ

- ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ.

- ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.


ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ  ΤΑΧΘΗΚΕ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ. ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ, ΟΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. 

ΕΠΙΣΗΣ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΣΕ 5 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 12/06/2011.


ΘΕΜΑ 3
ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΑΝΑΡΤΟΥΝΤΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΕΝΩ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.



ΘΕΜΑ 4
ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11/06/2011 ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.


ΘΕΜΑ 5
ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΚΟΙΟΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΑ ΕΞΗΣ:

- ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ VIDEO ΑΠΟ ΤΟ YOU TUBE.

- ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

- ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

- ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΜΕ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ

- ΤΑ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΠΛΟΓΚ

- ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Το Μεσοπρόθεσμο

Το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, μεταξύ άλλων, προβλέπει παρεμβάσεις ύψους 28 δισ. ευρώ για το 2011 και όλα τα χρόνια έως το 2015, τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων μέσω της μείωσης του αριθμού των συμβασιούχων, τη μείωση των δαπανών για εξοπλιστικά προγράμματα την περίοδο 2010-2015 πάνω από 800 εκατ. ευρώ, την αναστολή του πόθεν έσχες για κάθε κατοικία για τα επόμενα δύο χρόνια, κ.λπ.
Επίσης, από το 2011 ξεκινάει η σταδιακή μετάβαση στο νέο ενιαίο μισθολόγιο που θα θεσπιστεί τον Ιούλιο. Με το νέο ενιαίο μισθολόγιο, ένα μεγάλο μέρος των σημερινών επιδομάτων ενσωματώνονται στον βασικό μισθό και οι μισθοί συνδέονται με τους ρόλους και τις θέσεις των υπαλλήλων.
Σχετικά με το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της περιουσίας του δημοσίου, ο στόχος είναι εισπράξεις ύψους 50 δισ. ευρώ έως το 2015, εκ των οποίων τα 15 δισ. ευρώ να εισπραχθούν έως το τέλος του 2012.
Έρχεται έκτακτη εισφορά
Το αφορολόγητο όριο τελικά δεν αλλάζει, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις από βουλευτές και πολίτες, ωστόσο η κυβέρνηση προχωρά σε νέο κεφαλικό φόρο.
Στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, που εγκρίθηκε από το υπουργικό Συμβούλιο και κατατέθηκε στη Βουλή, δεν περιλαμβάνεται, η έκτακτη εισφορά που σχεδιάζεται από την κυβέρνηση να επιβληθεί επί των δηλωθέντων εισοδημάτων.



Όπως διευκρίνιζαν μέλη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, η σχετική ρύθμιση θα περιληφθεί στον εφαρμοστικό νόμο.
Ο συντελεστής, σχεδιάζεται να κυμανθεί από 3% ως 7%, για εισοδήματα άνω των 8.000 ευρώ, ενώ θα γίνει και διαβούλευση για την έκταση της χρονικής εφαρμογής του.
Θα επιβληθεί έκτακτη εισφορά 1% έως 3% για εισοδήματα από 8.000 έως 10.000 ευρώ, ενώ δραστική θα είναι η μείωση των φοροαπαλλαγών.
Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται και η εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.
Τι μας περιμένει στη φορολογία
Αναλυτικά σε ότι αφορά τα νέα φορολογικά μέτρα προβλέπονται τα ακόλουθα:
*Ειδική εισφορά αλληλεγγύης για φυσικά πρόσωπα, αύξηση τεκμηρίων διαβίωσης και τεκμήρια για ελεύθερους επαγγελματίες από τα οποία προβλέπεται να εισπραχθούν 400 εκατ. ευρώ για το 2011 και 1,4 δισ. ευρώ το 2012. Σύμφωνα με πληροφορίες η ειδική εισφορά αλληλεγγύης θα διατηρηθεί και τα επόμενα χρόνια του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Το σενάριο που εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών είναι η ειδική εισφορά να αφορά εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ με βάση κλίμακα.
*Αξιολόγηση και μείωση των φοροαπαλλαγών, μέτρο από το οποίο εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν 100 εκατ. ευρώ το 2011 και 500 εκατ. ευρώ το 2012 ενώ άλλα 300 εκατ. ευρώ προβλέπονται για το 2014
*Αύξηση του ΦΠΑ στη εστίαση από το 13% στο 23% που θα επιβληθεί από την 1 Σεπτεμβρίου 2011 και θα αποδώσει έσοδα 300 εκατ. ευρώ φέτος και 700 εκατ. ευρώ το 2012.
*Αλλαγή στο φόρο ακίνητης περιουσίας μέσω διεύρυνσης της φορολογικής βάσης. Εξετάζεται συγκεκριμένα να μειωθεί το αφορολόγητο όριο που σήμερα είναι 400.000 ευρώ (αντικειμενικής αξίας) στα επίπεδα των 100.000 ευρώ που σημαίνει ότι δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες θα πληρώσουν Φόρο Ακίνητης Περιουσίας. Από το μέτρο προβλέπεται να εισπραχθούν 500 εκατ. ευρώ το 2011 και συνολικά 1,215 δισ. ευρώ μέχρι και το 2015
*Ρύθμιση στα αυθαίρετα μέτρο από το οποίο προσδοκώνται έσοδα 300 εκατ. ευρώ φέτος.
*Αλλαγή στη δομή του φόρου καπνού με βάση την οποία θα αυξηθεί ουσιαστικά ο φόρος στα φθηνότερα τσιγάρα. Εκτιμώνται έσοδα 150 εκατ. ευρώ φέτος και επιπλέον 150 εκατ. ευρώ το 2012
*Αύξηση των τελών κυκλοφορίας ΙΧ αυτοκινήτων για το 2012 τα οποία θα εισπραχθούν φέτος και αναμένεται να αποδώσουν 100 εκατ. ευρώ
*Έκτακτη εισφορά σε οχήματα μεγάλου κυβισμού, μεγάλης αξίας ακίνητα, σκάφη και πισίνες, μέτρο από το οποίο προσδοκώνται έσοδα 100 εκατ. ευρώ φέτος.
*Φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών από την οποία προσδοκώνται έσοδα φέτος ύψους 100 εκατ. ευρώ.
Συντάξεις και επιδόματα
Πακέτο μέτρων που αφορά τις συντάξεις όπως η μείωση των επικουρικών, αύξηση εισφορών για τις κύριες και περικοπές στο εφάπαξ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Αναλυτικά τα μέτρα που προβλέπονται είναι:
*Ο εξορθολογισμός των επιδομάτων και της λίστας των δικαιούχων του ΟΕΕ- ΟΕΚ και του ΟΑΕΔ καθώς και άλλων κοινωνικών επιδομάτων με τη θέσπιση εισοδηματικών κριτηρίων. Από το μέτρο αυτό προβλέπονται να εξοικονομηθούν 345 εκατ. ευρώ το 2011 και συνολικά 665 εκατ. ευρώ έως το 2015.
*Η μείωση του εφάπαξ των συντάξεων σύμφωνα με τις εισφορές από το οποίο προβλέπεται να εξοικονομηθούν 120 εκατ. ευρώ το 2011 και συνολικά 250 εκατ. ευρώ ως το 2015
*Περικοπές στις επικουρικές συντάξεις οι οποίες αναμένεται να οδηγήσουν σε εξοικονόμηση πόρων 50 εκατ. ευρώ το 2011 και συνολικά 860 εκατ. ευρώ ως το 2015
*Επιβολή ειδικής εισφοράς 8% στους συνταξιούχους κάτω των 60 ετών για ποσά πάνω από 1.700 ευρώ πλην όσων έχουν απολυθεί αυτοδικαίως ( π.χ. στρατιωτικοί, σώματα ασφαλείας) και αύξηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τις συντάξεις άνω των 1.700 ευρώ. Από τα μέτρα αυτά προβλέπεται εξοικονόμηση δαπανών 88 εκατ. ευρώ φέτος και συνολικά 176 εκατ. ευρώ έως το 2015
*Μείωση της δαπάνης για κύριες συντάξεις του ΟΓΑ και στο κατώτατο όριο των συντάξεων των άλλων ασφαλιστικών ταμείων όπως και αυστηροποίηση των δικαιούχων με βάση τον τόπο μόνιμης κατοικίας. Προβλέπεται εξοικονόμηση δαπανών από το μέτρο αυτό 100 εκατ. ευρώ για το 2012 και συνολικά 210 εκατ. ευρώ έως το 2015.
*Εισφορά αλληλεγγύης δημοσίων υπαλλήλων για την καταπολέμηση της ανεργίας η οποία προβλέπεται να αποφέρει έσοδα 455 εκατ. ευρώ το 2011
*Εισφορά αλληλεγγύης ελευθέρων επαγγελματιών για την καταπολέμηση της ανεργίας που θα αποδώσει 100 εκατ. ευρώ φέτος.
*Αύξηση της εισφοράς του ιδιωτικού τομέα για την καταπολέμηση της ανεργίας ( μισθωτών και εργοδοτών) από την οποία προσδοκώνται έσοδα 74 εκατ. ευρώ φέτος και 305 εκατ. ευρώ έως το 2015.

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Συνελεύσεις Τρίτης , Τετάρτης και Πέμπτης

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΤΗΣ 07/06/2011


ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ:



1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/06/2011

2. ΜΗΝΥΜΑ – ΨΗΦΙΣΜΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

3. ΤΑΜΕΙΟ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

4. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ «ΠΑΜΕ»

5. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

6. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ



ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:


ΘΕΜΑ 1:
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΗΠΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕ ΠΑΝΟ ΚΑΙ ΤΡΙΚΑΚΙΑ – ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑΔΙΑ. ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.

ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ – ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΩΝ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΩΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΩΝ – ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΩΝ ΑΜΕΑ.

ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ  Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΑ ΕΙΔΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ. ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 09/06/2011.




ΘΕΜΑ 2:
ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Η ΕΚΚΛΗΣΗ – ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ (ΜΝΗΜΟΝΙΟ 2). Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΑΧΟΒΑΣ.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 1 ΧΩΡΙΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΕΣΤΩ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΒΛΗΘΗ ΜΕ «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟ» ΤΡΟΠΟ.


ΘΕΜΑ 3:
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.



ΘΕΜΑ 4:
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ «ΠΑΜΕ» ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 09/06/2011 ΣΤΙΣ 20:30. ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝ ΠΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ.


ΘΕΜΑ 5:
ΔΙΑΤΥΠΩΘΗΚΕ Η ΙΔΕΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΠΑΖΑΡΙΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ». ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΙΔΕΕΣ ΤΕΘΗΚΑΝ ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.


ΘΕΜΑ 6:
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΗΜΕΡΑ (08/06/11).

ΕΚΤΟΣ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: ΕΓΙΝΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 07/06/2011. ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ (ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ).



ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 08/06/2011


ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
 
1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗ ΘΗΒΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/06/2011

2. ΤΑΜΕΙΟ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΩΝ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

3. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ «ΠΑΜΕ»

4. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 15ΗΣ ΙΟΥΝΙΟΥ


ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ:

ΘΕΜΑ 1:
ΤΕΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΗΧΗΡΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (10/06/2011) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΗΚΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ «ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ» ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΑ.

ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ «ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ» ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΗΜΩΝ, Η ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΙΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΑ Η ΠΕΖΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΥΤΗΣ (ΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΠΟΥΛΗ) ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΘΗΚΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΙΑΣ ΗΧΗΡΗΣ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 07/06/2011 ΟΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕΙ Η ΗΠΙΑ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ (ΠΑΝΟ ΜΕ ΣΧΕΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ).

Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑ 2Η ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ.

ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΜΕΑ ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.

ΤΕΛΟΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 09/06/2011 ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΝΩ ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ».   


ΙΔΕΕΣ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΟ:

Α) ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΚΣ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΣ


Β) ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ


ΘΕΜΑ 2:
ΕΓΙΝΕ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΝΑ ΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΑ 1.500 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΙΣ 15 ΠΡΩΤΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (05/06/2011) ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
ΕΣΟΔΑ: 370 ΕΥΡΩ
ΕΞΟΔΑ: 500 ΕΥΡΩ (300€ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ, 80€ ΦΑΓΗΤΑ, 50€ ΚΑΦΕΔΕΣ ΠΟΤΑ, 100€ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ)

* ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΕΟΣ 100€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΚΑΙ 40€ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ


2Α. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ.

2.Β. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΕΤΡΑΜΕΛΟΥΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ . Η ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΗ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ.

2.Γ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΟΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ 2.Α.

ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΑΓΟΡΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΝΣΟΛΑ, ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ.

ΑΝΑΤΕΘΗΚΕ ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ  Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΗΧΕΙΩΝ.


ΘΕΜΑ 3:
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ «ΠΑΜΕ» ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΙΔΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 07/06/2011.


ΘΕΜΑ 4:
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ ΜΕΤΑΤΕΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 09/06/2011.

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΜΠΤΗΣ 09/06/2011



ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


1. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΙΩΠΗΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΠΕΣΙΑΛ ΟΛΥΜΠΙΚΣ.

2. ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ «ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ» ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ.




ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ 1:
Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ – ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ 2 ΠΑΝΟ ΜΕ ΤΑ ΕΞΗΣ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ:

Α) ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΤΕ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ, ΤΟΥΣ ΚΕΡΝΑΤΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Β) ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΚΕΡΝΑΤΕ ΜΕΓΑΛΕΙΑ


ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΝΕΟ ΠΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΒΑΣΗ. ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ: «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ»



ΘΕΜΑ 2:
ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΝΔΕΙΞΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ, ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ.

ΤΕΛΟΣ, ΕΓΙΝΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ ΜΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΕΙ ΕΙΔΙΚΕΣ  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ.