Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΑΙΚΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ


Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011



 Από τις 25 Μαΐου, χιλιάδες πολίτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι, μετανάστες, έχουμε κατακλύσει τις πλατείες όλης της χώρας διεκδικώντας να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Είμαστε εδώ γιατί γνωρίζουμε ότι οι λύσεις στα προβλήματα μας μπορούν να προέλθουν μόνο από εμάς. Δεν ψάχνουμε τι μας χωρίζει, βρίσκουμε τι μας ενώνει.
Έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, αλλά μας ενώνουν η αγανάκτηση για όσα συμβαίνουν καθώς και ο πόθος για δικαιοσύνη, ισότητα και αξιοπρέπεια. Μιλάμε για τα προβλήματα της καθημερινότητας μας, συζητάμε για τις λύσεις αυτών των προβλημάτων συλλογικά, μέσα από άμεσες δημοκρατικές συνελεύσεις. Πρέπει να ακουστεί παντού δυνατά η φωνή μας:
  • γιατί δεν μπορεί να θυσιάζονται ολόκληροι λαοί για να μη ζημιωθούν οι δανειστές,
  • το χρέος δεν είναι δικό μας και δεν θα το πληρώσουμε,
  • γιατί το πολιτικό σύστημα που κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, δεν μπορεί πια να αποφασίζει για μας χωρίς εμάς και πρέπει να ανατραπεί,
  • γιατί θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από την εργασία μας, χωρίς την διαρκή τρομοκρατία της ανεργίας,
  • γιατί πρέπει να τιμωρηθούν όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο,
  • γιατί η δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία είναι αναφαίρετα δικαιώματα όλων,
  • γιατί το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα δεν πρέπει να περάσει

Η οργανωμένη παραπληροφόρηση δεν μας φοβίζει. Θα μείνουμε στις πλατείες μέχρι να φύγουν και να μην επιστρέψουν με άλλο προσωπείο όλοι όσοι δημιούργησαν το σημερινό αδιέξοδο: ΔΝΤ, μνημόνια, Τρόϊκα, κυβερνήσεις, τράπεζες και όσοι μας εκμεταλλεύονται. Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε ενωτικά και συλλογικά μέχρι «Ταραχή να πέσει στον Άδη, και το σανίδωμα να υποχωρήσει από την δύναμη την μεγάλη του ήλιου»
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμπορευτούν στον αγώνα μας και να συμμετέχουν, στις δημοκρατικές διαδικασίες με ανυπόγραφα πανό, χωρίς σημαίες και κόμματα.
Να πάρουν πίσω τα μέτρα που μας κλέβουν το παρόν και το μέλλον μας. Διεκδικούμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε και αυτοί μας κλέβουν
Τους διαμηνύουμε ότι το χρέος δεν είναι δικό μας.
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΙΣΟΤΗΤΑ – ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ- ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Ο μόνος αγώνας που δεν χάθηκε είναι αυτός που δεν δόθηκε

Συνέλευση αγανακτισμένων – εξεγερμένων πολιτών της πλατείας της Θήβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου