Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

25 ΜΑΡΤΗ 2012 - ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΜΑΣ


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 11:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΩΡΓΗ

Η ληστεία της τρόικας συνεχίζεται με τη δανειακή σύμβαση και η συγκυβέρνηση των δανειστών τρέχει με απίστευτες ταχύτητες να ψηφίσει τους εφαρμοστικούς νόμους του νέου μνημονίου, της νέας ληστρικής επιδρομής.

Οι μισθοί κάτω από 400 ευρώ και η ουσιαστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων οδηγούν τους εργαζόμενους σε συνθήκες που είχε να ζήσει η χώρα από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι δεκάδες χιλιάδες απολύσεις σε ΔΕΚΟ και δημόσιο υλοποιούν το «ένας εργαζόμενος ανά οικογένεια» του Παπανδρέου. Το λεγόμενο κούρεμα θα δώσει τη χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία τη στιγμή που οι συντάξεις τσεκουρώνονται, ενώ μέσω του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ουσιαστικά καταργείται η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οδηγούμαστε σε ανθρωπιστική καταστροφή.

Αυτό το βάρβαρο καθεστώς, η κυβέρνηση του δοτού τραπεζίτη δεσμεύτηκε να το κατοχυρώσει συνταγματικά κάνοντας την πληρωμή των τόκων σκοπό της ζωής μας. Με το πέρασμα του καθεστώτος του χρέους στο αγγλικό δίκαιο ουσιαστικά υποθηκεύεται η χώρα στους δανειστές της. Κάθε μέρα που περνά γίνεται όλο και πιο φανερό ότι το νέο μνημόνιο οδηγεί σε μεθοδευόμενη χρεοκοπία, ότι οι δημόσιες υποδομές, το περιβάλλον και οι πλουτοπαραγωγικές πήγες χαρίζονται στο κεφάλαιο και τους τοκογλύφους.
Δεν υπάρχουν περιθώρια αναμονής. Είναι ξεκάθαρο πως ολόκληρη η Ελλάδα γίνεται μια Ειδική Οικονομική Ζώνη, σαν την ανατολική Ευρώπη και την Κίνα, με φτηνό εργατικό δυναμικό, όπου ό,τι αποδίδει πουλιέται, αλλιώς κλείνει.

Στις 12 Φλεβάρη, για άλλη μια φορά, φάνηκε τι φοβάται η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τα μνημονιακά εξαπτέρυγα: το λαό, την κοινωνική πλειοψηφία και τη μαχητικότητά της. Φάνηκε από το κατασταλτικό όργιο ότι θεωρεί όση δημοκρατία απέμεινε εμπόδιο και βάζει στο στόχαστρο τη διαδήλωση, τα κοινωνικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Το αποδεικνύει η επικοινωνιακή τρομοκρατία , αλλά και οι κατασταλτικές προετοιμασίες  του «αδιάβαστου» Χρυσοχοϊδη ενάντια στο ενδεχόμενο επανάληψης των λαϊκών αντιδράσεων της 28ης Οκτωβρίου , με πιο μαζικό και αποφασιστικό τρόπο , και στην παρέλαση της 25ης Μάρτη.

Την ίδια στιγμή ο κόσμος της δουλειάς μετράει έναν ακόμη αντίπαλο, τις υποταγμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Στην υπηρεσία της κυβέρνησης, συναινούν στην ουσία της πολιτικής κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ από θέση κοινωνικού εταίρου….

Είναι ώρα να μπει τέλος στην εποχή των διαπιστώσεων και της διαμαρτυρίας. Είναι τώρα οι στιγμές που θα ντύσουμε τα λόγια με πράξεις, ζητώντας από την αρχή δουλειά, μισθό για να ζούμε, ασφάλιση-γιατρό-φάρμακα, απελευθέρωση από το εργοδοτικό κόστος. Δημόσιες υπηρεσίες και υποδομές, δωρεάν και ποιοτικές. Απελευθέρωση των δημόσιων χώρων και του περιβάλλοντος από το κέρδος. Να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου», να απαλλαγούμε από τη φυλακή του χρέους και της τρόικας. Να συνεχίσουμε με καταλήψεις, διαδηλώσεις, απεργίες και αγώνες διάρκειας. Να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη μας σε όσους αγωνίζονται και να συντονίσουμε αποτελεσματικά τους αγώνες μας.

* ΛΑΪΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ!!!!
* ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ
* ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑ, ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ
* ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ, ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου