Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΕΞΩ ΤΩΡΑ

Οτι γίνεται στην Ελλάδα είναι η εξέλιξη του εγκληματικού νεοφιλελεύθερου δόγματος όπως το ευαγγελίστηκε το πειραγμένο μυαλό του Μίλτον Φρίντμαν και υποστηρίχθηκε σταδιακά από το αμερικανικό και διεθνές κεφάλαιο σαν απάντηση στα διαρκώς αυξανόμενα λαϊκά δικαιώματα. Αυτά ασφαλώς τα ξέρετε οι περισσότεροι από εσάς. Αυτήν τη στιγμή η δράση έχει στην Ελλάδα όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του νεοφιλελεύθερου οικονομικού κινήματος, μετεξέλιξη, τόσο σε σκέψη όσο και σε πρακτικές εφαρμογής της χιτλερικής ιδεολογίας. Διαφορά του ότι στην Ελλάδα ενορχηστρώθηκε όχι μέσα από μια δικτατορία αλλά μέσα από την ίδια την διεφθαρμένη δημοκρατία που συνωμότησε κατά του ίδιου της του λαού. Οι εξελίξεις των γεγονότων θα είναι δραματικές αν ο λαός δεν αποκόψει τώρα το κεφάλι του φιδιού. Σύντομα αυτό το φίδι θα πετάξει και άλλα παρακλάδια όπως ακριβώς έγινε σε ξένες χώρες.

Άνθρωποι όπως ο Νόαμ Τσόμσκυ και δεκάδες άλλοι όπως η Ναόμυ Κλάιν σήμερα, μίλησαν και περιέγραψαν αυτή τη κατάσταση και την εξέλιξη της σε χώρες του τρίτου κόσμου και της λατινικής Αμερικής όσο εμείς και άλλες δυτικές χώρες ήμασταν καλοβολεμένες. (εννοώ την μεσαία τάξη). Τώρα ήρθε η σειρά του δυτικού ημισφαιρίου (αφού μολύνθηκε με τις φασιστικές ιδέες περί ελεύθερης αγοράς)με πρώτη τη χώρα μας, άνδρο διαφθοράς και κρατικής- κομματικής ακολασίας. Αυτή η διαφθορά, εδραιωμένη τώρα πια στην εξουσία, σιγά σιγά θα μεταλλάσσεται σε βία, βία κρατική και παρακρατική. Τα σημάδια είναι σαφή. Από τους οργανωμένους κουκουλοφόρους μέχρι την φρασεολογία και την υπόθαλψη ακραίων ρατσιστικών κομμάτων από τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Το επίπεδο διαβίωσης θα πέσει δραματικά μέσα από την αναμονή και τις υποσχέσεις καλύτερων ημερών. Το οποιοδήποτε αυτοοριζόμενο (αυταρχικό και χωρίς νομιμοποίηση όπως οι λεγόμενες ουρανοκατέβατες επιτροπές σοφών) η και με εκλογικά παιχνίδια κατά το δοκούν (νόμους που προωθούν την κυβέρνηση μειοψηφιών), εφαρμόζοντας τα δόγματα της σχολής του Σικάγου θα περάσουν σε μεθόδους πλήρους εκτροπής του πολιτεύματος γιατί αυτός θα είναι ο μοναδικός τρόπος αντιμετώπισης της διογκούμενης αγανάκτησης και του ξεκληρίσματος ολόκληρου του σώματος της μεσαίας τάξης. Η βία, εκτός από τις κάποιες περιπτώσεις στυγνής επίδειξης δύναμης του καθεστώτος (ώστε να πάρει ο λαός το μήνυμα) θα είναι κρυφή και ατεκμηρίωτη με εξαφανίσεις ανθρώπων σύμφωνα με τα δόγματα και τις νέες διατάξεις διεθνούς αντιμετώπισης της τρομοκρατίας. Οι αντιρρησίες θα στιγματίζονται και θα διώκονται με συνοπτικές διαδικασίες ως τρομοκράτες. Οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες του Internet, τα κινητά και οι κάμερες θα συμβάλουν στην αντιμετώπιση της αντίδρασης της μεσαίας τάξης που θα συμπιέζεται σταδιακά και με τεχνικές σοκ κάτω από τα επίπεδα της φτώχειας.

Το επόμενο οικονομικό σοκ θα είναι ισχυρότερο από το παρόν. Το δόγμα με την βοήθεια της κυρίαρχης ελληνικής αρπακτικής ελίτ που το στηρίζει θα προχωρήσει σταδιακά σύμφωνα με το σχέδιο του, πάνω δηλαδή στις βασικές, δεδηλωμένες θέσεις του που είναι :
α) η ιδιωτικοποίηση όλου του δημόσιου πλούτου και των επιχειρήσεων (ορυκτός πλούτος, δημόσιες επιχειρήσεις, ποτάμια-βουνά-λίμνες-παραλίες, σχολεία, υγεία, μέχρι ακόμα και τα νεκροταφεία)
β) κατάργηση όλων των κοινωνικών παροχών ως επιζήμιων και μη αποδοτικών για το κράτος
γ)ελευθερία στην διακίνηση κεφαλαίων και στον καθορισμό των τιμών.

Μπορεί πολύ εύκολα και με ελάχιστες οικονομικές γνώσεις να μεταφράσει κανείς το παραπάνω δόγμα σαν την επιβολή της ελίτ πάνω στους αδυνάτους παίρνοντας πίσω όλα τα κοινωνικά δικαιώματα που εδραιώθηκαν μετά το newdeal στην Αμερική και τον Β΄ παγκόσμιο πόλεμο στην Ευρώπη. Φερ' ειπείν ενώ ο πλούτος αυξήθηκε δραματικά από το 70-80 και μετά τα κοινωνικά δικαιώματα δέχονται μια συνεχόμενη συρρίκνωση με αστείες δικαιολογίες, ας πούμε με την άνοδο της ηλικίας θνησιμότητας.

Μόλις ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της χώρας σε ξένους επιχειρηματικούς ομίλους και τράπεζες, το κράτος όντας σε χειρότερη μοίρα από την σημερινή, θα καταργήσει πλήρως τον κόσμο που ξέραμε εφαρμόζοντας τα αρπακτικά του σχέδια. Η οικονομία θα επιστρέψει στην λίθινη εποχή και όλος ο πραγματικός πλούτος, οι υλικές πηγές, θα ανήκουν σε λίγους. Ο καπιταλισμός πέρασε στην νέα του φάση. Δεν μας χρειάζονται τόσο ως καταναλωτές, με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές να περνάνε σε ελάχιστα χέρια μέσα σε ένα νέο παιχνίδι ανταγωνισμού και διεθνής σύγκρουσης του κεφαλαίου. Αυτοί που κρατάνε σήμερα τα πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ θα είναι από τους κερδισμένους.

Για να βγούμε απ΄αυτήν την πλήρη και ολοκληρωτική καταστροφή μας, την δική μας και των παιδιών μας, πρέπει να αντιδράσουμε τώρα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι άρχισε ένας πόλεμος εναντίων μας, εναντίων της γυναίκας μας, των φίλων μας, των παιδιών μας. Ας σταματήσουμε αυτή τη "μηχανή" που δουλεύει τώρα. Ας βγούμε στους δρόμους τώρα. Η ιστορία δεν θα μας περιμένει και η λερναία ύδρα θα γεννήσει νέα κεφάλια. Ας κάνουμε το καλύτερο τώρα γιατί τα χειρότερα έπονται. Και θα έρθουν αγριεμένα μέσα στο σπίτι μας.

Έξω στους δρόμους τώρα. Η ζωή είναι δική μας, δεν την χρωστάμε σε κανένα. Σας εκλιπαρώ.

Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου