Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

Τα μνημόνια καταργούνται στα οδοφράγματα!

Ο από καιρό κηρυγμένος πόλεμος του κράτους και του Κεφαλαίου ενάντια στην κοινωνία κλιμακώθηκε κατά την 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, στις 28 και 29 Ιούνη 2011. Ακόμα και οι πιο καλοπροαίρετοι, όλοι αυτοί δηλαδή που θεωρούσαν ότι το σύστημα επιδέχεται μεταρρυθμίσεων και πως ο δρόμος της αντίστασης περνάει μόνο μέσα από τις ειρηνικές διαμαρτυρίες, συνειδητοποιούν πλέον πως το καθεστώς δεν διστάζει να συντρίψει οποιονδήποτε τολμά να το αμφισβητεί, όποια γλώσσα κι αν μιλάει αυτός.

Στην Ελλάδα η δημοκρατική χούντα δεν χρειάζεται πλέον να κρατά ούτε τα προσχήματα. Προκειμένου να επιβάλει την ψήφιση -και- του μεσοπρόθεσμου μνημονίου, η εξουσία παράταξε τους ένστολους φονιάδες της απέναντι στον εξεγερμένο ελληνικό λαό. Στην Αθήνα ο απολογισμός των δύο ημερών είναι περισσότεροι από 500 τραυματίες και 23 συλλήψεις διαδηλωτών. Τα όργανα της χούντας δηλητηρίασαν τον κόσμο με τόνους δακρυγόνων, τον ξυλοκόπησαν με λυσσαλέα αγριότητα κι έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και πλαστικές σφαίρες εναντίον δεκάδων χιλιάδων απεργών, που πλημμύρισαν τους δρόμους και τις πλατείες για να αντισταθούν στα εφιαλτικά σχέδια της υποτίμησης των ζωών τους και της υποθήκευσης του μέλλοντος ενός ολόκληρου λαού.

Το κράτος δεν έχει στη διάθεσή του μονάχα πάνοπλες αστυνομικές δυνάμεις κάθε είδους. Διαθέτει και ένα πανίσχυρο δίκτυο παραπληροφόρησης και μαύρης προπαγάνδας. Τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ φροντίζουν ανελλιπώς για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, την απόκρυψη των πραγματικών γεγονότων και τη συκοφάντηση του αγωνιζόμενου λαού. Το βρόμικο αυτό έργο, για το οποίο οι «δημοσιογράφοι» πληρώνονται αδρά, το γνωρίζουμε καλά. Επιπλέον, η συστηματική αναπαραγωγή του ρατσιστικού και φυλετικού μίσους στοχεύει στη διάσπαση του αγώνα για την κοινωνική απελευθέρωση, κάνοντας πλάτες στις νεοναζιστικές συμμορίες και στο ανθρωποκυνηγητό που έχουν εξαπολύσει εναντίον όλων όσων έχουν άλλο χρώμα, πιστεύουν σε κάποιο θεό και μιλούν διαφορετική γλώσσα, αλλά και εναντίον όλων όσων στέκονται αλληλέγγυοι μαζί τους.

Τα κινήματα αντίστασης βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι, σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές του ταξικού κοινωνικού πολέμου. Τώρα θα πρέπει να κάνουμε πράξη τις αρχές της αλληλεγγύης και της αλληλοβοήθειας. Η αλληλοκατανόηση και ο αλληλοσεβασμός ανάμεσα στους καταπιεσμένους όλου του κόσμου, ανεξάρτητα από την καταγωγή τους, το χρώμα και τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, οι κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών είναι ο μόνος τρόπος για να παλέψουμε ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό και στο φασιστικό και μαφιόζικο μίσος που προωθούν η εξουσία και τα τσιράκια της.

Ο αγώνας μας θα πρέπει να είναι διαρκής, συνεπής, αποφασιστικός και πολύμορφος. Ένας αγώνας χωρίς αρχηγούς, κόμματα, διαμεσολαβητές και λοιπούς τσοπάνηδες.

Μαζί με την οργάνωση της αυτοάμυνάς μας απέναντι στη βία των κατασταλτικών μηχανισμών, θα πρέπει να στήσουμε και να διευρύνουμε κοινωνικές δομές αυτοοργανωμένες και ανταγωνιστικές έναντι του κράτους και του Κεφαλαίου. Δομές ικανές να δημιουργήσουν τις απαραίτητες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες και πολιτικές ζυμώσεις με τελικό στόχο τη συνολική κοινωνική απελευθέρωση.

Συστατικό στοιχείο της αντίστασής μας είναι επίσης η δημιουργία αντιεμπορευματικών μέσων διάδοσης των κινηματικών νέων, καθώς και η συμμετοχή μας στην αντιπληροφόρηση, προκειμένου να συνδέσουμε τους κατά τόπους κοινωνικούς αγώνες, να μοιραστούμε ιδέες, εμπειρίες και λύσεις εντός κι εκτός των ορίων της ελληνικής επικράτειας. Οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες που πραγματώνονται σε τοπικό επίπεδο μπορούν και πρέπει να επικοινωνηθούν όσο πιο πλατιά γίνεται, προκειμένου να εμπνεύσουν και να ενδυναμώσουν τα κινήματα αντίστασης σε διεθνές επίπεδο.

Καλούμε όλους κι όλες τους/τις συμπολίτες/-ισσες, εργαζόμενους/-ες, άνεργους/-ες, ντόπιους/-ες και μετανάστες/-ριες, να πλαισιώσουν την Ανοιχτή λαϊκή συνέλευση της Κεντρικής Πλατείας της Θήβας, να συνδιαμορφώσουν προτάσεις και να σταθούν στο πλευρό όλων όσων χτυπήθηκαν και συνεχίζουν να χτυπιούνται από το κράτος και τα αφεντικά ακυρώνοντας στην πράξη το μνημόνιο. Οι βουλευτές του Νομού που ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο ας ξέρουν πως είναι ανεπιθύμητοι. Η στήριξη και η ψήφιση των μνημονίων είναι έγκλημα κατά του λαού.

Δεν χρωστάμε, δεν ξεπουλάμε, δεν πληρώνουμε τίποτα!

Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Θήβας αυτή την Πέμπτη, 7 Ιούλη, και ώρα 18.00.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων
της 48ωρης γενικής απεργίας!

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου